Foodtech innovation från Stockholm till New York

New York

Foodtech innovation från Stockholm till New York

Swedish / English 

Stockholm och New York har en bevisad exceptionellt god grund för innovation inom den globala foodtech rörelsen, driven av konsumenternas och industrins hållbarhets-, rättvise- och hälsokrav. En lång rad startups inom bland annat robotisering, framställning av nya proteiner, digitala marknadsplatser för mat har sett ljuset. Gemensamt för företagen är deras ambition att hitta lösningar till globala utmaningar såsom inget matavfall och koldioxidutsläpp, stopp för fortsatt vatten och miljöförstörelse, hälsosam mat för alla. De driver teknikutvecklingen men har en krävande väg till marknaden och stort behov av internationellt samarbete.

Både New York och Stockholm arbetar målmedvetet med FN:s globala mål och Sustainology eventet ska särskilt fokusera på Mål 17, Partnerskap för hållbar utveckling. På scenen möts miljöchefer, techbolag, ledande investerare och experter från de båda marknaderna. Förutom innovationsbolag presenteras även den internationella ”Stockholm Food Tech” rapporten.

Är du intresserad av att medverka?

Kontaktmarlene.sellebraten@stockholm.se

Mer information om eventet: https://www.saccny.org/sustainology/

This content is not available in English.