Den 10 oktober anordnade Odlande Stadsbasarer, ett innovationsprojekt inom ramen för Vinnova-programmet Utmaningsdriven Innovation, ett seminarium på temat urban odling och cirkulär ekonomi. Omkring 100 gäster samlades till seminariet som även markerade den officiella öppningen av nya startup-hubben Embassy House i Högdalen.
I anslutning till seminariet fick gästerna delta i ett tekniskt besök till odlingen under Högdalens centrum samt till biokolsanläggningen i Högdalens industriområde.


Mingellunch med mat från Nya Rågsveds Folkets Hus.


med Irena Lundberg, Invest Stockholm
Björn Oliviusson, Svensk Aquaponik


Underjordisk odling, sallad och basilika.


Stefan Hansson, Biträdande Finansborgarråd i Stockholm.
inleder seminariet om projektet Odlande Stadsbasarer


Moderator för seminariet
Susanna Erfors hållbarhetsexpert och VD för Sustopia


Om erfarenheter från Odlande Stadsbasarer
Leif Rönngren, Ordförande Nya Rågsveds Folkets Hus


Christina Zoric Persson, Helsingborgs stadsledningsförvaltning
om Hållbar Innovation i Helsingborg


Om hållbara stadscentra i Stockholm
Martin Kjellman, Affärsområdeschef, Citycon


Niklas Puranen, Shopping Center Manager, Citycon


Johan Jörgenssen, Sweden Food Tech
Om Food Tech för hållbar mat i staden


Jonas Schneider , VD, Familjebostäder
Embassy House Högdalen, en ny startup-hub för gröna företag


Anders Norlin, Partner, Embassy House for Entrepreneurs
En ny startup-hub för gröna företag


Klaes Eno Jörgen Hallberg, Arbetsgivarcentrum Stockholm
Maten skapar jobben, men hur hittar vi arbetskraften?


Taisa Ranchber Granskog, Biträdande enhetschef
Arbetsmarknadsförvaltningen, Enheten för arbetsgivarsamverkan


Thomas Wildig, VD, Arvalla AB
Innovation i grönsaks- och fiskodling


Innovativa start-ups presenterar sig:
Alan Koliji - Microgreens


Innovativa startups presenterar sig:
Henrik Hedlund - Alovivum


Mattias Gustafsson, Ecotopic
Tekniskt besök på Stockholm Biokol